Karee-raiszu (currys rizs) currykockából
- 2 közepes burgonya
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 2-3 fej vöröshagyma
- 500 g csont nélküli szárnyas (csirke, pulyka)
- 1,5 l víz
A húst vágd falatnyi darabokra. Kevés olajon, nagy lángon egy serpenyőben pirítsd meg. Tedd félre. A hagymát vágd félbe, majd karikára. A sárgarépát és a burgonyát vágd kockára.
A vízben főzd meg a hagymát, répát és burgonyát (ne főzd tűl puhára).
Tedd bele a kockákat (nézd meg, hány adag jön ki a dobozból, ehhez a recepthez 4 adagnyi kocka szükséges). Alacsony lángon kevergesd, amíg az egész besűrűsödik. Tedd bele a húst, kevergesd 2-3 percig. Forró rizzsel tálald. Ecetes gyömbért adhatsz hozzá.
Változatok:
Hús helyett használhatsz mazsolát, kockára vágott almát és tofut. Fogyasztható a szósz önmagában (rizzsel) is, ilyenkor kevesebb (fele-harmadannyi) vízzel készítsd.
Marhahúsos változat: a hagymával süsd a marharhúst, majd öntsd fel vízzel. Amikor puhulni kezd, add hozzá a burgonyát és a répát, majd ha ezek is megpuhultak, a kockákat.